LOVSKE FANTAZIJE OD 00.00 DO 03.00

Izbuljene oči so nemo opazovale mišje BRKE, ki so se z vsakim trenutkom večali, kot se je večalo začudenje
in žalostni pogled previdne Gazele. Usta so bila na široko odprta, vendar glasu po horunskem HURA, ni bilo nobenega,vsi so onemeli, oči pa so imeli izbuljene in so mežikali kot avtomobilski reflektorji, ki nimajo dobrih kontaktov.Previdna Gazela je pozabila biti previdna, pa se je izdala, nič zato, PICA vseeno bo, kajne in pomenljivo pogledala v mojo smer, saj je zelo dobro vedela, da ne znam skoraj nikoli reči ne, sploh pa ne, če gre za Medvedke in Čebelice, vidite tudi mogočni Hrast ima slabosti, ki jih znajo vsi izkoristiti.
Samo pica tokrat ni bila pomembna, saj so se Medvedki že pomikali v smeri brkov, Čebelice pa so previdno stale na pogradih in jih šepetaje spodbujale in videle tisto, kar ni bilo videti. Domišljavi Veper in beli Bober, sta nosova prinesla že čisto blizo brkom ter, sočasno in svečano izjavila, pri tem sta se držala zelo učeno, brki so od potepuškega mačka. Vedite, da sva ga sinoči slišala, ko se je na vso moč drl in klical mačkice, pri tem pa se veselo ravsal s tekmeci. možno je tudi, da je ubogo miško zmazal, za povrh pa se je še posladkal z čokolado, vendar je reva šla na oni svet vsaj z zadnjim obrokom sira, vsaj tega mu je pred nosom zmazala.
mali Kolibri je po risje pogledal, se počohal pod nosom, kot da že ima brke in pričel s svojo razlago o devetih mačjih življenjih in posebnem vidu, ki da ga premorejo muce, še izboljšanega pa imajo potepuški mački, baje zaradi neredne prehrane, o tem se je v neki knjigi Walt Disneya prepričal, vsaj zdielo se mu je tako, pa se je siroteku zaleelo in je umolknil.
Kako je sokolje Oko zdržal tako dolgo ne vem, ko pa je spregovoril je vse obnemelo. Naj bo vsem jasno je povedal z povzdignjenim glasom, kar naravnost vam povem, bila je PODGANA !!! Sicer mlada samička in vedite, tisto cviljenje je bilo snubljenje samčka, saj se v času mlaja, podgne, čarovnice, netopirji, gadi in žabe ženijo. Previdna Gazela ga je usuplo pogledala, rekla pa ni nič, le sinka Žigana je stisnila k sebi. Kot da to še ni bilo dovolj, je vse po vrsti resno pogledal in oznanil:
Potrebna bo nova strategija v boju s podganjim parom, ni druge, kot da jih zmamimo na lim, ali se sploh zavedate, da nam lahko pregrizneta električne vodde, pa je požar tu, sicer je to mladi podganji par, pogled se mu je zaustavil na previdni Gazeli, malo je pomislil in vse podučil.
Zavedajte se, da je podgana v stanju zadušiti dojenčka, je hujša od vsakega mačkona. V snu je Žiga nekaj brundal o Gromu, ki da bo prišel in muco pojedel, se privil k mami in naprej sanjal.
Ko je sokolje Oko utihnilo po svojem predavanju in pretiravanju, se je vsulo kakor plaz; jaz imam dedija..., jaz imam teto...., jaz pa imam strica, ki je lovec. Mali zviti Ris je kar zgodbo povedal, kako sta z dedijem podgano gori pri Podkršniku lovila in to kar z tovornjakom in plugom za oranje snega, saj veste koliko snega je letos namedlo, malo pod Slemenom pa je mama plug crknil, na vso podganjo srečo s sabo nisva imela žice, da bi plug privezala, pa je nisva mogla ulovit, rečem vam, imela je najmanj pol metra, no malo manj kot meter, je pojasnil , ko je raztegnil roke. ampak mali Ris, je kar dosti v družbi sokoljega Očesa, od tod tudi to pretiravanje.
Dumbo previdno pogleda navzoče in s široko odprtimi očmi jecljajoče pove. Verjemite mi, bolje je biti moker v šotoru, kot ugrizjen od podgane na skupnih ležiščih, in se postavi v startni položaj, v smeri stopnic. Vse se je zakrohotalo, vsak si je dajal duška in poguma, sigurni pa le niso bili, pri tem so jim bučno pomagale Čebelice. Previdna Gazela jih je mirila, jaz sem tako ali tako vedel, da tu ni pomoči, svoje so morali izpeti, na kraju je že proseče dejala, kar zaspimo, saj nas je dost, pa tudi v pasteh je še nekaj vab. Pa je sirotica šla iz dežja pod kap.
Kaj ji pa lahko še nastavimo, je postalo novo aktualno vprašanje. Pa so se podali na pot fantazije, vedeli so vse o pasteh, vedeli so za past, ki se sama odklepa in zaklepa, na senzor, da je, so govorili, baje jih delajo na Japonskem, kako naj do jutri pridem do Japonske sem pomislil. Eden se je spomnil Bedančevih pasti, pa pasti za lisice z Aljaske tudi niso izostale, saj so tiste lisice najbolj zvite, so 100% zanesljive, so govorili. Še dobro da se kdo ni spomnil prelakanih muc, saj če bi se jih, bi morali zjutraj takoj na lov za njimi, kje pa naj dandanes, najdeš prelakano muco, to je pa drugo vprašanje.
Oglasil se je sokolje Oko in pribil, " podganji par, da se ve "!  Ni druge kot pridna Roka in lim. Selotejp si je že
 odstranil in deloval je skoraj modro, umirjeno in resno. Pa je pričel zasanjeani Bizon in nekaj nakladal o letečih pasteh, ki so menda zadnji modni hit v Ameriki, saj menda z njimi lovijo J.Ameriške kolibrije, takrat pa mali Kolibri plane in mu jih napove, koga pa so morali zaščititi, vas ali nas ?
Ko pa je pričela z razlago potuhnjena Škrbina, se je pričelo že po malem svitati, počasi so utonili v spanec in šli v snu novim dogodivščinam nasproti. Kar naj, sem pomislil, se bodo imeli vsaj kaj spomniti.

No, tisti nesrečni gozdni miški, je drugi dan pridna Roka ulovil, kam jih je spravil, ne vem, menda ja ne v kakšen arest, saj mu jih Čebelice niso pustile pokončati, SO PROTESTIRALE. Ženske pač. Pa že mora bit tako!

Naslednjič :

Zgodbe o Martinu in zakleti deklici.
Zgodbe se dogajajo mnogo, mnogo časa, pred našim štetjem in to na našem prostoru, na pobočjih Uršlje gore in tudi v njenih nedrjih. V času dogajanja zgodbe, so jo imenovali steklena gora.i

 

Tako je izgledala dolina Jazbine, z stekleno goro v ozadju.