PREVIDNA  GAZELA IN NOČNA OBISKOVALKA

Kot pravimo na Koroškem, napravil se je lep dan, jaz pa sem nestrpno pričakoval prihod previdne Gazele,saj je svoj prihod napovedala za danes dopoldan. Oh te ženske, zmeraj zamujajo, vendar že mora biti tako, če ne bi bilo, bi moški imeli eno temo manj za opravljat. Najbolj pa se bojimo velikanskih kupov prtljage, ki jo ponavadi vlačijo s sabo, njih namen poznajo samo one, tabornice pač niso izjema. Posledica tega je, da ko pride, do ocenjevanja šotorov, zmeraj ta kratko potegnejo, pa če se še ne vem kako trudijo, tu smo res na boljšem taborniki, opazi se samo kup barvnih odtenkov, ki si jih malajo po obrazu, ki pa niso zmeraj v soglasju z mamo naravo, ki je mojster za barvne odtenke in seveda vonjave, vonjave vseh vrst rožic in ne vem še česa, tako da se jih ne bi sramovali duti veliki mojstri vonjav iz porečja Amazonke. Komisija za ocenjevanje je bila ravno sredi dela in to ravno pri šotoru upornic, naj kar povem ubup-mali MČ so še nekaj časa zmajevali z glavicami, potem pa so jim pokazali kako se reči streže, deležni niso bili besed zahvale, pač pa zdolgočasenih pogledov. Pomenljivo so se spogledali in se razšli po vodovih kotičkih.
Pred vhodom v tabor se je nenadoma pojavila temna limuzina iz katere sta iztopila Žiga in previdna Gazela, iz limuzine pa se je pričelo kobacati nekaj tretjega, kolikor sem mogel oceniti iz te oddaljenosti, ženskega spola. Navkljub naglušnosti in bolj bornemu vidu, sem zaznal, da je vse onemelo in pričelo z ocenjevanjem neznanke. Ostrooki Ris se je delal, kot da ji ne posveča nobene pozornosti, opazil pa sem, da kar redno škili v smeri blizajočega se bitja, ki se je gibalo v zmri doma tabornikov. Vedel sem, da jo ocenjuje, kakor tudi temeljito rengentiziranje ni izostalo, kar pa je iztrelil je bilo pa le malo preveč.
Mogočnemu se je verjetno zmešalo, najel je kuharico, da ni njegova ljubica, je bil radoveden, še bolj pa ljbusumen. po stari taborniški šegi, ji je že določil ime in to ne eno temveč tri. Vse je kazalo na to da mu novinka ne ugaja. Verjetno je na tihem že računal, kako jo bo ukanil. Imena ki jih je pridal novinki so bila naslednja: počena češplja, še danes ne vem kje je to pobral, zveneča Bučka, glas je imela res prečudovit-mogoče celo poje na koru sem pomislil in za konec še ilostno dišeča Orhideja. Ne vem ali je bil temu kriv prijazen nasmeh obiskovalke, ali prečudoviti žmigavci obiskovalke,saj se me je čez kakšen dan lotil s temo o koketiranju, tako po ridah saj veste kako to gre. Verjetno se je pod nepristopno krinko nekaj ogrelo, tam pri srčko, saj veste. Tudi ostrooki ni bil imun na ženski svet. Njhuje pa je bilo, ko so stari mački opazili ogromne kupe prtljage, ki jo je s sabo privlekla previdna Gazela, bilo je je, da ne pretiravam, za najmanj pol tovornjaka, res da malo manjšega, so čudežno zgasnili, MČ na čelu z ostrookim Risom so rešili čast tabornikov( ti niso več tisto, kar smo bili v starih časih ), takkrat smo si potolkli kolena in komolce, samo da smo bili deležni nasmeška dekleta, res pa je, da so bili takrat nasmeški pristni, ne pa igrani. Dan je počasi mineval v osvajanju programa, igrah in kopalnemu dnevu. Taborni gospodar pridna Roka, ke moral takoj s neprozornim selotejpom prelepiti kopalniška okna,ko je previdna Gazela naredila vizito med dekleti ( nič ni pomagalo, ne tiste o Bondu-007, ne tiste o oček, ki da jih imamo baje taborniki na pecljih, ne to, da so nam pripisale celo lastnosti ETIJA ), bil je vrstni red, pa pika. Kakorkoli že, dom tabornokov so zavzele, ga neprodušno zaprle, mi pa smo lahko samo preganjali nevidno luno pri oblačnem dnevu. Kmalu so nas tega opravila rešila kar dekleta sama, ki so z groznim vpitjem in kriljenju z rokami, ki je bilo hujše kot sinočnje divjanje hord Đingiskanovih. Miš je na obisku-malemu Žiganu so plenice požrle. Postale so družabne, pokroviteljske, vedel sem kam pes taco moli, pa tudi dom tabornikov, ni bil več neprodušno zaprt.
Takoj smo morali prisostvovato bojnemu posvetu, ki ga je s podporo deklet sklical ostrooki Ris, nekaj predaval o miših in podganah, že skoraj fantaziral in nabijal nekaj o izdelavi pasti za miši in lovu na podgane. Nevidne dokaze je zbral na skupnem ležišču, kjer naj bi sledi
miške vodile od kamina k potolki previdne Gazele. tako velike potovalke še nisem videl ( pomislil sem, pa ja ne vlači blagajne s sabo ). Komisija v moški sestavi in s previdno Gazelo v ozadju, je lahko samo ugotovila, da se je MIŠKA ?, kar dobro pogostila s PALOMA plenicami. Deklet na mesto zločina ni bilo, še čudno da niso stale na stolih, so pa zato imele oči na pecljih, tako so bile radovedne. Enoglasno so sprejeli naslednje sklepe , ki so bili za taborno vodstvo zavežujoči.
- miš je zelo zvita in prebrisana tatica
- plenice vsebujejo poseben parfum, ki jim neizmerno diši
- potrebna je takojšnja lovilno.prisluškovalna akcija ?
- odstraniti jo je treba na neboleč in human način ?
- odgovoren za ulov je Marjan ( pridna Roka )
Kar naenkratse dekletom ni dalo več spati v domu, čeprav se je pripravljalo k dežju, tako da je morala previdna Gazela poprosit moški svet za pomoč. Spet so se izkazali medvedki z ostookim Risom na čelu, Kaj je le naklepal ?

Naslednjič :
MIŠJA ZVITOST